Σελίδες

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

MEGA: Περικοπές μεν, πλήρες πρόγραμμα δε

Με "ψαλιδισμένο" το budget, τα στελέχη προσπαθούν να διατηρήσουν την "ταυτότητα" του σταθμού.
 
Με μειωμένα budget, αλλά διατηρώντας την «ταυτότητα» όλων αυτών των χρόνων, τα υψηλόβαθμα στελέχη του MEGA, επιχειρούν την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Αν η τηλεοπτική σεζόν 2011-2012 ήταν δύσκολη (και) για τον κόσμο των media, το 2012-2013 προβλέπεται ακόμα δυσκολότερο, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται μήνα με τον μήνα, λόγω της πτώσης που αντιμετωπίζει η διαφήμιση.
Έτσι, οι πρεμιέρες των προγραμμάτων του MEGA, αναμένεται να 'ναι ελάχιστες από τον Οκτώβρη και περισσότερες από τον Ιανουάριο του '13, εξοικονομώντας έτσι κάποια χρήματα στο λειτουργικό κόστος.

Το citypress.gr, σας παρουσιάζει τους πρώτους σχεδιασμούς που έχουν κάνει τα στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού, ενώ αρχές Σεπτέμβρη θα επανεξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε ανατροπές.

Από τον Οκτώβρη, στον ψυχαγωγικό τομέα, σίγουρη θεωρείται η «παρουσία» του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στην πρωινή ζώνη με το «Πρωινό mou», αλλά και το «Master Chef με οικοδέσποινα την Μαίρη Συνατσάκη. Τα περισσότερα επεισόδια είναι γυρισμένα, ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι μοντάζ.

Επίσης, ο πρώτος προγραμματισμός θέλει την πρεμιέρα του 2ου κύκλου, της επιτυχημένης -απογευματινής- καθημερινής σειράς «Κλεμμένα Όνειρα», του Δημήτρη Αρβανίτη, ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα προβάλλονται οι δύο σειρές τουρκικής παραγωγής, επαναλήψεις ελληνικών σειρών και ξένες ταινίες που βρίσκονται στα…συρτάρια.

Σταδιακά, το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με παραγωγές χαμηλού budget, όπως «Οι κηπουροί του MEGA» και ακόμα 2-3 concept. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, όπως όλα δείχνουν, θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τον Ιανουάριο του 2013, με τον «Όμορφο κόσμο». Ωστόσο, το «Minute to win it» με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, δεν θεωρείται σίγουρο αν θα συνεχίσει και β' κύκλο επεισοδίων.

Όσον αφορά την ελληνική μυθοπλασία, η «επιστροφή» της προγραμματίζεται με την έλευση του 2013. Οι σειρές που έχουν πάρει το πράσινο φως είναι η οικογενειακή κομεντί, «Πίσω στο σπίτι», με την Μαρία Καβογιάννη και τον Θοδωρή Αθερίδη, η «Κλινική περίπτωση» με τον Γιάννη Μπέζο και την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, αλλά και οι «Βασιλιάδες» με τους Κόκλα-Σκιαδαρέση.

 Ωστόσο, στα σχέδια υπάρχει και η έντονη επιθυμία να ενταχθεί μία νέα σειρά -ελληνικής παραγωγής!-, γι' αυτό και μελετώνται προσεκτικά τα σενάρια που έχουν κατατεθεί. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που φτάνουν στο citypress.gr, οι ιθύνοντες αναζητούσαν μία γερή δραματική σειρά, αλλά μετά από πολλές σκέψεις, αποφάσισαν να «επενδύσουν» και πάλι στην κωμωδία, έχοντας κάνει πρώτες συζητήσεις με σεναριογράφους που έχουν χαρίσει επιτυχίες στο κανάλι. Όπως μαθαίνουμε, η σειρά «Βρες το μωρό» δια χειρός Βάνας Δημητρίου και Ρέινας Εσκενάζι, έχει μπει στα συρτάρια και θα επανεξεταστεί για την σεζόν 2013-2014 -πρώτα ο Θεός!

 Στον ενημερωτικό τομέα, έχουν ξεκινήσει εκ νέου συζητήσεις με τους: Γιάννη Πρετεντέρη, Σταύρο Θεοδωράκη, Παύλο Τσίμα, Σωτήρη Δανέζη, αλλά και με την Όλγα Τρέμη, για τις θέσεις που θα έχουν στο νέο πρόγραμμα, αλλά και για τα budget των εκπομπών. Η επιθυμία τόσο του διευθυντή ειδήσεων & ενημέρωσης, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, όσο και των υπόλοιπων στελεχών, είναι να συνεχίσουν στο πρόγραμμα του MEGA, χωρίς να γίνουν «εκπτώσεις» στις εκπομπές. Παρόλα αυτά, σίγουρη θεωρείται η καθημερινή παρουσία των Δημήτρη Καμπουράκη-Γιώργου Οικονομέα με την «Κοινωνία ώρα MEGA»

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι συζητήσεις γίνονται σε θετικό επίπεδο, κατανοώντας τις δυσκολίες της εποχής, αλλά με τις τελικές απαντήσεις να δίνονται στις αρχές Σεπτέμβρη, αφού η επικαιρότητα θα παίξει τον δικό της, καθοριστικό ρόλο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: